Tarinamme

NOHI-seinävaatteiden takana

NOHI-seinävaatteiden takana on taiteilija Noora Ruutu. Piirtäminen, maalaaminen ja sisustaminen on aina ollut lähellä Nooran sydäntä. NOHI-seinävaatteissa yhdistyy selvästi nämä taiteen muodot. Noora on ensimmäiseltä ammatiltaan sairaanhoitaja. Tällä hetkellä Noora opiskelee medianomiksi.

Ensimmäisen NOHI-seinävaatteen maalasi kuitenkin Noora äiti, Hilkka. Taiteilija itse muutti 2017 uuteen taloon perheensä kanssa. Valoisaan suureen olohuoneeseen päätettiin tuoda jo olemassa oleva tumman harmaa sohva. Noora etsi pitkään ratkaisua, kuinka suureen tilaan saadaan akustiikkaa ja vanha sohva yhdistettyä uuden kodin värimaailmaan. Makramee- tyylinen seinävaate täytti nämä toiveet, mutta siihen tarvittiin jotain modernimpaa twistiä. 

Äiti ja tytär suunnittelivat teoksen yhdessä, syntyi ensimmäinen NOHI-seinävaate. 

Tällä hetkellä NOHI-seinävaatteiden valmistuksesta vastaa Noora. Hilkka äiti on edelleen suurena tukena  ja inspiraationa NOHI-seinäävaatteiden syntymisessä, sekä Nooran perheen päivittäisessä arjessa.

makrameelanka_seinavaate_NOHI

Seinävaatteet ovat kuin maalauksia. Ne tuovat tilaan lämpöä ja akustiikkaa. Roikkuvat makramee-langat korostavat NOHI-seinävaatteen sävyjen syvyyttä ja intensiivisyyttä.

 

NOHI-seinävaate sopii erilaisiin sisustuksiin, sillä siinä yhdistyy skandinaavinen selkeys ja boheeminen lämpö, samassa teoksessa. Seinälle, sängynpäädyksi, verhoksi tai tilanjakajaksi. NOHI-seinävaatteet valmistetaan mittatilaustyönä, toiveiden mukaisesti. Jokainen seinävaate on käsin valmistettu, ainutlaatuinen ja yksilöllinen.

 

NOHI-seinävaatteessa yhdistyvät makramee- sidonnasta tutut solmut ja muotokieli, sekä perinteinen maalattu taide.  NOHI-seinävaatteesta huokuu myös käsinkosketeltava elämys, sen jokaista narua voi koskettaa, niitä voi heiluttaa ja hypistellä.Suomen itäisimmässä kolkassa inspiroitui paljasjalkalaiset, Pohjois-Karjalaiset, äiti ja tytär. Kotimaan kauniit maisemat yhdistyivät rakkaudella sisustus- ja käsityö harrastukseen. Syntyi moderni ryijy, NOHI- seinävaate.